Fotodagboek mei 2021
Persoonlijke stukjes

Fotodagboek mei 2021

Hey, dit is mijn fotodagboek van mei 2021! Aan het einde van elke maand deel ik foto’s van hoe de afgelopen maand er voor mij uit zag en vertel ik wat ik allemaal heb beleefd.

De maand mei begon heel leuk: een weekendje naar Zeeland met Jordi (mijn vriend). We verbleven in een schattig en mooi tiny house (waar ik overigens ook dit artikel over schreef) in de middle of nowhere. Het was heel fijn om weer eens een tripje te maken, ook al was het gewoon in Nederland.

Het weekend was de perfecte balans tussen rust nemen en op pad gaan. We ontdekten vooral Zeeuws-Vlaanderen, het zuidelijkste deel van Zeeland (in dit artikel heb ik mijn tips daarvoor gebundeld). En op de terugweg maakten we ook nog even een stop in de Zeeuwse hoofdstad Middelbarg (wat is dat een mooie stad!).

De cactus waarvan ik een stekje had gemaakt en die al een tijdje in het kasje op de vensterbank staat, begint te groeien (als je het nog niet wist, dan vertel ik het je nu: ik ben gek op kamerplanten). En ik vond nog iets heel tofs bij de kringloop bij mij om de hoek, een oude landkaart van Nederland. Eigenlijk ben ik op zoek naar zo’n oude schoolkaart van Scandinavië of Zweden, maar toen ik deze bij de kringloop zag kon ik ‘m niet laten liggen. Ik ben echt gek op de kleuren van deze kaart, het past perfect bij de rest van mijn interieur.

Nog een tweedehands vondst deze maand. En nee, ik heb het niet over mijn kat Mies die je op de rechterfoto ziet. Ik heb twee planten die op Marktplaats stonden een fijne plek gegeven bij mij thuis. Ze bleken hun eerste thuis in een straat achter die van mij te hebben gehad, dus zo’n grote verhuizing was het gelukkig niet voor ze. Het zijn trouwens een Olifantsoor (Alocasia Cucullata) en een Bananenplant.

In de week dat het bijna aan één stuk door regende, vond ik toch nog een momentje waar ik wat blauwe lucht kon zien. Ik greep m’n kans en besloot naar Sonsbeek te gaan, een groot en mooi park in Arnhem. Deze bloesem stond in bloei en rook heerlijk zoet.

Ook al zijn de terrassen trouwens weer open, ik vind het nog steeds fijn om ook koffie of wat lekkers to-go te halen. En om dat dan op een fijne plek in de stad of het park op te drinken of peuzelen.

Ik ontdekte Landgoed Mariëndaal opnieuw. Een paar maanden geleden was ik er voor het eerst, toen heb ik er vooral gewandeld. Maar nu ging ik vooral even voor de rust, ik liep een klein rondje en vond vervolgens een fijn bankje.

Het werd weer eens tijd voor een ijsje bij Buongusto, een Italiaanse eetwinkel in Arnhem. In de zon liep ik met mijn yoghurt-bosvruchten en limoncello ijsje door een mooie wijk met oude huizen. Maar het was niet enkel zon en ijs: nadat ik het ijsje op had kwam het bakken uit de hemel en kwam ik als een verzopen kat thuis (let’s keep it real, zeg maar).

De linkerfoto is in zo’n mooie wijk met oude huizen in Arnhem. Ik wandel graag in de natuur of in parken, maar ik vind het ook heerlijk om door van die mooie wijken te dwalen. En ook al vind ik het nog steeds fijn om een koffie to-go te halen, het is natuurlijk ook best lekker om weer bij een koffietentje op het terras te zitten. Dus dat deed ik dan ook maar al te graag.


Hoe was jouw maand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FlixBus