Over Lara

Hey, ik ben Lara Sieperda! En op LaraReist.nl schrijf ik over (duurzaam) reizen in Europa. Je leest onder andere over hotspots, natuur en rondreizen. Maar ook typ ik persoonlijke stukjes, waarin je meer komt te weten over mij en mijn kijk op de wereld. Reis je met me mee?

Lara Reist in Europa

Voor het ultieme reisgevoel hoef je niet aan de andere kant van de wereld te zijn. Je kunt net zo goed de trein naar Duitsland pakken, met de bus richting Zweden reizen of blijf in eigen land en ga naar de Waddeneilanden van Nederland. Op LaraReist.nl vind je dan ook alles over reizen in Europa, want dichterbij huis zijn er nog zoveel mooie plekken te ontdekken.

Lara Reist duurzamer

Door op reis te gaan in Europa, reis je automatisch milieuvriendelijker dan als je een aantal keer per jaar het vliegtuig naar de andere kant van de wereld neemt. Als het haalbaar is reis ik dan ook graag met de trein of bus. Naast dat het een groenere optie is en ik niet bepaald fan ben van vliegen (lees: vliegangst), vind ik het fijn om te zien hoe het landschap verandert. Het is ideaal om eens de tijd te nemen om niets te doen, de reis naar de bestemming toe zie ik als een rustmoment. Lees een boek, staar uit het raam, luister muziek, klets met je reisgenoot, zoek mooie plekken op waar je naartoe wilt als je op je bestemming bent. Klinkt heerlijk, toch?

Leer mij beter kennen

Wie? Ik ben Lara Sieperda (22) en word blij van reizen in Europa, schrijven, cappuccino en mijn kat Mies.

Wat doe je nog meer? Bij RAKE VERHALEN ben ik mediamaker. Daar maken we, Nienke en ik, producties door middel van verschillende media-uitingen over de mens en haar verhaal. Volg @rakeverhalen op Instagram en blijf op de hoogte van onze podcast Diagnosebingo.

Thuisbasis? Een stad in het oosten van het land: Arnhem. Hier schrijf ik ook veel tips over!

Favoriete bestemming in Nederland? Terschelling, op dit eiland ben ik geboren en opgegroeid en daarom blijft het een bijzondere plek voor mij.

Favoriete bestemming in Europa? Zweden! De natuur, de steden, de mensen, de taal, alles vind ik geweldig aan Zweden. Ik ben bezig met Zweeds leren en zie mezelf al helemaal in een typisch rood Zweeds huisje wonen.

Droomreizen? Met de trein rondreizen door Scandinavië, een stedentrip naar Salzburg en Ljubljana en langs de westkust van Portugal reizen. 

In de media en gastartikelen

Lezerscolumn op Living Slow | Reistijd als extra-tijd

Interview met Indebuurt Arnhem | Lara blogt over reizen: ‘bijzondere plekken vind je dichtbij huis’

Gastartikelen voor We Are Travellers | Hier lees je alle artikelen die ik voor We Are Travellers schreef

Gastartikel voor Map of Joy | Wandelen op Terschelling? Dit zijn de 6 mooiste wandelingen!

Contact en samenwerken

Heb je een vraag of wil je samenwerken? Ga naar de contactpagina voor meer informatie en vul het contactformulier in of stuur mij een bericht via Instagram.