Zeeuws-Vlaanderen tips
Zeeland

Zeeuws-Vlaanderen tips: 6 tips voor het verrassend mooie Zeeland

Tips voor een weekend weg naar Zeeuws-Vlaanderen? Ik heb er zes voor je op een rij gezet! Het zuidelijkste deel van Zeeland is dé plek voor een tripje in eigen land. Er is genoeg te doen en zien in de prachtige landelijke omgeving, maar je kunt vanuit Zeeuws-Vlaanderen ook een dagtrip naar het Belgische Brugge of naar de Zeeuwse hoofdstad Middelburg maken. Dit was de eerste keer dat ik Zeeland bezocht en ik heb er een hoop ontdekt! Nooit had ik gedacht dat Zeeland, en specifiek Zeeuws-Vlaanderen, zo mooi zou zijn. Kijk maar eens mee!

1. Vuurtoren van Breskens

Als je naar Zeeuws-Vlaanderen gaat neem je vanuit Vlissingen de de boot en kom je aan in havenplaats Breskens. In Breskens staat deze zwart-witte vuurtoren. Deze vuurtoren is de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren in Nederland. De iconische toren staat pal aan het strand bij de ingang van de Westerschelde, is net geen 30 meter hoog en heeft vijf verdiepingen. De toren is onderdeel van meerdere vuurtorens die het einde van de Schelde aangeven en de boten tussen de Noordzee en Antwerpen begeleiden. Vanaf de vuurtoren kijk je op het strand, de zee en aan de overkant kun je bij helder weer ook Vlissingen zien liggen.

2. Het pittoreske dorp Groede

De schattigste huizen in Zeeuws-Vlaanderen vind je in het plaatsje Groede. In dit dorp staan veel oude huizen, daarvan zijn een aantal aangemerkt als monumentale panden. Wandel door de smalle, sfeervolle straten en strijk daarna neer bij een van de gezellige horecagelegenheden. Zo drink je bij Fonteyn de lekkerste koffies, eet je de beste lunchgerechten en haal je hier het verrukkelijkste ijs van Ice Art. Maar ook De Drie Koningen is een toffe plek om wat te drinken. De Drie Koningen is niet alleen een café, ze zijn ook een bierbrouwerij: Dutch Bargain. Deze bieren staan natuurlijk ook op de kaart, vergeet dus niet bij de borrelhapjes of het diner een Dutch Bargain biertje te proeven!

3. Naar het strand

Natuurlijk mag het strand niet ontbreken in dit lijstje met Zeeuws-Vlaanderen tips. De houten huisjes op de Zeeuwse stranden geven mij altijd zo’n typisch vakantiegevoel. Maar eigenlijk doet het strand dat sowieso al! Of het nou zomer of winter is, in een duinpannetje zitten of uitwaaien tijdens een strandwandeling is altijd fijn. Ben jij ook zo’n liefhebber van het strand? Dan kun je je geluk in Zeeland niet op! Om vanuit het dorp van Groede naar het strand te gaan fiets je door Groede Podium, waar je onder andere een aantal bunkers uit de de Tweede Wereldoorlog vindt. Uiteindelijk, na polder en duinen doorkruist te hebben, kom je uit op het strand van Groede! Eten en drinken kan bij dit strand zowel op het strand zelf bij Puur als achter de duinen bij het gezellige Strandhuys de Vrijbuyter of Groese Duintjes.

4. Een dagje naar Middelburg

Nu je toch in de buurt bent van de Zeeuwse hoofdstad Middelburg, mag je een bezoek aan deze mooie stad zeker niet overslaan. Middelburg heeft een gemoedelijke sfeer en een pittoreske uitstraling. Het is een oude stad met veel mooie gebouwen, leuke cafés en veel eigenzinnige winkels. Maak onderweg een stop voor wat te drinken en te eten bij Expresszo of Jells Lunchcafé en Tuinterras. Boekenliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen in de grote boekhandel De Drvkkery. Ben je meer fan van planten? Ga dan naar plantenwinkel Plantaardig, waar je je in een ware jungle waant.

Lees ook → Doen in Middelburg: 8 plekken in de Zeeuwse hoofdstad.

5. Ontdek de Belgische stad Brugge

Het leuke aan een vakantie in Zeeuws-Vlaanderen is dat je ook zo in België bent. Een dagtrip naar Brugge is dan ook ideaal om even het landelijke gebied achter je te laten. Brugge is een middeleeuwse stad waar je heerlijk doorheen kunt dwalen, de Belgische stad staat vooral bekend om de prachtige oude gebouwen en de vele grachten die er te vinden zijn.

Maar hoe kom ik vanuit Zeeuws-Vlaanderen in Brugge? Dat is heel makkelijk! Natuurlijk kun je met de auto gaan, maar er rijdt ook een bus vanaf de haven bij Breskens naar Brugge. Het is goed om te weten dat je tot aan de grens kunt inchecken met je OV-chipkaart, daarna heb je een vervoerbewijs nodig die in België geldig is.

6. Slapen in een tiny house

Overnachten in Zeeuws-Vlaanderen doe je bij Tiny House Groede. Het is ideale plek op tot rust te komen in een landelijke omgeving. Er zijn drie stijlvolle tiny houses waar je kunt overnachten. Ik overnachtte in het huisje Gold & Nature, waar (het zal je waarschijnlijk niet verbazen) veel groene en gouden tinten in het interieur te vinden zijn. Met liefde voor natuur en groen wist ik meteen toen ik dit weekendje weg boekte: in dat huisje wil ik slapen! Dit tiny house is een van de beste Zeeuws-Vlaanderen tips, het was een heerlijk huisje en van alle gemakken voorzien.

Lees ook → Tiny House Groede: overnacht in een hip huisje in Zeeland.


Ga je binnenkort richting het zuidelijkste deel van Zeeland? Laat weten welke tips voor Zeeuws-Vlaanderen jij het leukst vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FlixBus