Doen in Middelburg
Zeeland

Doen in Middelburg: 8 plekken in de Zeeuwse hoofdstad

In Middelburg zijn er genoeg leuke dingen om te zien en te doen. De hoofdstad van Zeeland heeft een gemoedelijke sfeer en een pittoreske uitstraling. Het is een gezellige oude stad met mooie gebouwen, leuke cafés en eigenzinnige winkels. Al wandelend door de binnenstad van Middelburg kom je alle oude gebouwen tegen. Hippe koffietentjes, leuke winkels bezoeken en lunchen in een hofje. Het kan allemaal in deze toffe stad!

Lees ook → Zeeuws-Vlaanderen tips: 6 tips voor het verrassend mooie Zeeland.

1. Vleeshal

De Vleeshal vind je op het marktplein middenin Middelburg. In het voormalige gebouw van het stadhuis vind je nu een centrum voor hedendaagse kunst. Oorspronkelijk werd de ruimte gebouwd als vleeshal, wat de naam al doet vermoeden. Sinds de jaren zeventig wordt de ruimte al niet meer gebruikt om vlees te verkopen, maar is het omgetoverd tot ruimte waar je kunst wordt geëxposeerd. Op de website van de Vleeshal vind je een agenda met de aankomende exposities.

Adres: Markt 1, 4331 LL Middelburg.

2. Plantaardig

Als plantenliefhebber kun je deze winkel niet overslaan. Plantaardig is een plantenwinkel met superveel (bijzondere) planten. Het staat er helemaal vol en is net een jungle, heel gaaf om te zien. Plantaardig verloopt kamerplanten, buitenplanten, kuipplanten, groene planten, bloeiende planten, stekjes, maar ook terracotta bloempotten. En met al die keus vind je hier altijd wel een mooie plant die je bij jou thuis en fijn plekje kunt geven. Naast de winkel heeft Plantaardig ook een plantenasiel en een plantenhotel. Bij het plantenasiel kun je je planten die je niet meer wilt afgeven, zij verzorgen ze goed en daarna worden ze op scholen geplaatst. En bij het plantenhotel kun je terecht als je je planten wil laten verzorgen wanneer jij weg van huis bent, bijvoorbeeld op reis. Hoe gaaf dat Plantaardig naast het verkopen van planten nog veel meer doet!

Adres: Zusterstraat 10, 4331 KJ Middelburg.

3. De Drvkkery

De Drvkkery is een boekenwinkel met een uitgebreid assortiment in het centrum van Middelburg. Van romans tot non-fictie en van reisboeken tot poëzie, van alle genres vind je een hoop boeken. Maar je kunt er nog veel meer doen dan boeken kopen! Zo is er een muziekafdeling, waar je vinyl, cd’s, speakers en platenspelers kunt kopen, hebben ze bijna elk bordspel wat jij zoekt in de winkel liggen en kun je in de gezellige brasserie wat drinken en eten.

Adres: Markt 51, 4331 LK Middelburg.

4. Scandinavian

Skandinavian is een winkel vol met woonaccessoires, Zoals de naam al doet vermoeden vind je in deze winkel allerlei spullen voor in huis in een Scandinavische stijl. Skandinavian is ideaal als je nog een op zoek bent naar een cadeautje, maar natuurlijk ook leuk om iets leuks voor in je eigen huis mee te nemen. Naast winkel, is er een webshop waar Skandinavian ook meubels verkoopt.

Adres: Lange Geere 6, 4331 LX Middelburg.

5. De Juf

Als je van taartjes houdt raad ik je aan om een pauze in te lassen bij De Juf. Hier vind je de lekkerste en mooiste taarten, maar ook heerlijke koffie en thee. Wil je uitgebreider? Dan kun je ook kiezen voor een high-tea en van alles wat snoepen! Ooit is De Juf begonnen met het verkopen van taart, koek en andere zoetigheden, maar nu kun je er dus ook terecht voor een drankje of een lunch.

Adres: Damplein 20, 4331 GD Middelburg.

6. Jells Lunchcafé en Tuinterras

Dit café met groot terras ligt in het oude centrum van Middelburg. Jells Lunchcafé en Tuinterras is te vinden aan de voet van de kerktoren ‘Lange Jan’ in een hofje. Bij Jells kun je terecht voor zowel ontbijt als lunch en diner. Maar het is ook een ideale plek voor een koffietje of om te borrelen. Het café brengt een knusse sfeer met zich mee mede door het karakteristieke hofje, maar ook de aankleding maakt het af.

Adres: Nieuwe Kerkgang 1, 4331 BE Middelburg.

7. Honeypie

Honeypie is het vrolijkste en gezelligste theehuis met home made cakes. Dat klinkt goed, toch? Er is een groot assortiment aan thee, maar je kunt ook voor een bakje koffie, koude drank of smoothie kiezen. Daar neem je natuurlijk wel zo’n heerlijke eigengemaakt taartje bij! Bij Honeypie is het ook mogelijk om te highteaën, of je kun een high-tea box to go bestellen. Het café ziet er van binnen tof uit met veel plantjes en gezellige meubels.

Adres: Achter de Houttuinen 50, 4331 NJ Middelburg.

8. Expresszo

Voor de echte koffieliefhebbers: ga naar Expresszo. Deze hippe koffiebar is gevestigd in een mooi monumentaal pand. Expresszo maakt heerlijke koffies met versgebrande koffiebonen. Naast de classic espresso, cappuccino of latte macchiato kun je ook kiezen voor een speciale koffie met een siroop en slagroom. Maar ook voor een ontbijtje, lunch of gewoon iets lekkers voor bij de koffie kun je hier terecht. Naast dat Expresszo koffie heeft, hebben ze ook kussens: boven de koffiezaak is een hip en sfeervol ingerichte B&B te vinden.

Adres: Pottenmarkt 22, 4331 LM Middelburg.


Wat ga jij absoluut niet overslaan als je in Middelburg bent?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FlixBus