Utrecht

Wat doen in Utrecht? Dit zijn de 8 leukste hotspots!

Wat is er allemaal te doen in Utrecht? Er is veel te zien en doen in deze bruisende stad in het midden van Nederland. Wandel door de mooie oude stad met prachtige grachten, neem een kijkje in hippe winkeltjes en drink koffie of ga voor een lunch bij een leuk café. Lees snel verder om 8 leuke hotspots van Utrecht te ontdekken!

1. Grachten in Utrecht

In de binnenstad van Utrecht loop je zo de Oudegracht tegen het lijf, de meest bekende gracht van de stad. Het bijzondere aan de grachten van Utrecht is dat er een dubbele kade is. Je kunt vanaf de straat op verschillende plekken naar beneden waar je direct langs het water kunt lopen of zitten, beneden wandel je langs de werfkelders die nu veelal zijn omgetoverd tot restaurant of winkel. Je kunt de grachten natuurlijk ook vanaf het water bewonderen door bij Kano Verhuur Utrecht een kano of te huren.

2. De hofjes in Utrecht

Je vind in Utrecht ook veel hofjes: schattige binnenplaatsen met bloemen en planten omringd door oude gebouwen. De hofjes zijn ideaal als je tussendoor even op een rustige plek wilt uitrusten van je dagje of weekendje Utrecht. Ga je voor een wandeling langs meerdere hofjes? Of liever tussendoor even eentje bezoeken? Het kan allemaal. Een aantal leuke hofjes om te bezoeken zijn: Pandhof Sinte Marie, Flora’s Hof, Andreashof en Bruntenhof.

3. Boekwinkel Broese

Een supermooie boekwinkel in Utrecht is Broese. Het gebouw is prachtig, zowel van buiten als binnen. Maar ook vind je er een groot assortiment, van ruimte keuze uit reisboeken tot romans en van veel verschillende magazines tot een muziekafdeling waar je onder andere platen kunt kopen. Ook vinden er veel evenementen plaats zoals signeersessies. Daarnaast kun je bij de boekwinkel ook even uitrusten van wandelen door de stad door een kopje koffie te drinken, want in de boekwinkel vind je ook Brasserie Broese.

4. Vintage Island Store

Een van de leukste vintagekleding winkels is Vintage Island. Deze winkel vind je ook in andere Nederlandse steden, maar als je toch in Utrecht bent moet je er zeker even langsgaan. Zo vind je hier heel hippe blouses, maar ook toffe jeans en broeken. Er zit altijd wel iets tofs en unieks voor je tussen!

5. Vintagewinkel Episode

Een andere toffe vintage kledingwinkel is Episode. Ook deze vintagewinkel vind je in meerdere steden in Nederland. Vintage (of tweedehands) kleding is een duurzame en leuke manier om te winkelen voor een nieuwe outfit. Bij Episode in Utrecht vind je drie verdiepingen aan toffe vintage kleding.

6. Cadeauwinkel It’s a Present

Op zoek naar een cadeautje of iets leuks voor jezelf voor bijvoorbeeld in huis? Bij It’s a Present vind je het! Met een groot assortiment aan kaarten, posters, potten, planten, mokken, boeken, pins en nog veel meer vind je altijd wel het juiste cadeau voor een ander of jezelf.

7. Rabarber

Een echt hotspot tentje is Rabarber. Hier kun je terecht voor wat drinken en eten. Er is goede koffie en keuze uit verschillende sappen en frisdranken. Wil je er ook iets bij eten? Het kan allemaal bij Rabarber: ga voor een taartje, ontbijt, lunch of mezze. Vind je de taart zo lekker en wil je meer? Bij Rabarber kun je ook halve en hele taarten bestellen. En goed om te weten: er zijn ook genoeg vegetarische opties bij Rabarber.

8. IJsje van Mijs

Een ijsje halen op een zomerse dag? Dat doe je bij Mijs. Je herkent de ijskraam aan het oude mintgroene busje op de Maartensbrug. Een heerlijk ijsje op een mooie locatie midden in de stad. Er is keuze uit verschillende soorten schepijs en altijd wordt je ijsje afgemaakt met een hartje bovenop.


Wat vind jij de leukste hotspots in Utrecht?