Millinger Theetuin
Gelderland

Millinger Theetuin: een oase van rust met een mediterrane sfeer

Als je de Millinger Theetuin op het eerste gezicht ziet geloof je bijna niet dat dit in Nederland is. Maar toch is het zo! In de Millinger Theetuin geniet je van de prachtige volle en kleurrijke tuin, het heerlijke restaurant en vooral de rustige en mediterrane sfeer die er hangt. En dat gewoon in eigen land, midden in natuurgebied de Millingerwaard nabij Nijmegen. Als je dit bijzondere plekje nog niet kende weet ik zeker dat je na het lezen van dit stuk en na het zien van de foto’s hier ook meteen naartoe wilt!

De tuin

Wanneer je aan komt lopen en een glimp opvangt van de Millinger Theetuin zie je het al: dit is een bijzondere plek. Het ziet er bijna exotisch uit en als je bij de ingang het trapje op loopt waan je je meteen in een oase van rust. Zelfs al zijn er soms best wat mensen, nog steeds doet de Millinger Theetuin kalm aan. Door de volle en kleurrijke tuin (met name in het voorjaar en het begin van de zomer) in combinatie met de prachtige tegels en de aankleding van de verschillende zitplekjes heeft de Millinger Theetuin een mediterrane sfeer neer weten te zetten. Alles klopt en alles is prachtig: de geurende struiken, het magische bamboebos en de verschillende terrassen.

Het restaurant

Elke dag opent de keuken van de Millinger Theetuin om 11:00 uur en serveren ze de lekkerste vegetarische gerechten. Je kunt kiezen uit verschillende arrangementen zoals een uitgebreid ontbijt, een overheerlijke lunch of een feestelijke high tea. Deze verschillende arrangementen reserveer je van tevoren hier. Daarnaast staan er op de dagkaart soepen, belegde broodjes en gebakjes waarvoor je geen reservering hoeft te maken. En hoe fijn dat al die lekkere gerechten, hapjes en taartjes altijd vega zijn!

Activiteiten in en rondom de Millinger Theetuin

In de Millinger Theetuin staan altijd wel een aantal activiteiten op de planning. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met een yogales, vooraf wandel je door natuurgebied Millingerwaard en achteraf geniet je van goed eten. Maar ook zijn er vaak verschillende kunstexposities in de tuin te vinden. De actuele agenda vind je hier. Verder kun je ook een zogeheten struinarrangement boeken, zoals een mindfulwandeling of een blotevoetenwandeling. Daarover vind je hier meer informatie.

Natuurgebied de Millingerwaard

De Millinger Theetuin ligt in het natuurgebied de Millingerwaard. Dit mooie gebied ligt nabij Nijmegen in de gemeente Berg en Dal. Het maakt deel uit van de Gelderse Poort, wat een ruig gebied is vol wilde paarden en koeien, bevers en vogels. Het toffe is dat je bijna overal buiten de gebaande paden mag struinen waardoor je een echt outdoor gevoel krijgt en je zomaar wilde dieren tegen het lijf kunt lopen.

Praktische informatie

De tuin is van eind maart tot eind oktober elke dag open van 10:00 uur tot 18:00 (de keuken opent om 11:00 uur). Om te mogen genieten van de prachtige tuin betaal je €6 entree, maar daar zit wel het eerste drankje wat je bestelt bij in!

Hoe kom ik bij de Millinger Theetuin?

Het bijzondere aan de Millinger Theetuin is dat je er niet met de auto voor de deur kunt stoppen. Voordat je kunt genieten van de tuin wandel of fiets je eerst door het ruige natuurgebied de Millingerwaard. Wanneer je met het openbaar vervoer gaat neem je vanaf Nijmegen de bus die je in veertig minuten naar de rand van het dorp Kekerdom brengt. Je stapt uit bij de bushalte Weverstraat en vanaf daar is het zo’n drie kilometer lopen naar de Millinger Theetuin. Reis je met de auto? Dan kun je die iets dichterbij parkeren en is het nog zon 2,5 kilometer lopen voordat je de prachtige tuin bereikt.

Ades: Klaverland 9, 6566 JD Millingen aan de Rijn.


Kende jij deze mooie plek al? En zie jij jezelf al helemaal zitten in de Millinger Theetuin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FlixBus