Geen categorie

Reisboeken Europa: 6 x reisinspiratie voor dichter bij huis

Verdwalen in reisboeken over Europa, een fijne bezigheid als je het mij vraagt. Van weekendjes weg in eigen land tot aan lange treinreizen door Europa en van een stedentrip tot de rust opzoeken in de natuur. In deze boeken vind je reisinspiratie waarvan je gegarandeerd reiskriebels krijgt. Als liefhebber van reizen in Europa heb ik hier de mooiste reisboeken verzameld voor toffe bestemmingen dichter bij huis, want ook zonder verre vliegreis zijn er tal van plekken die onwaarschijnlijk mooi zijn.

1. 80 Duurzame Reizen

Dit boek staat bij met stipt op nummer één. In het boek van Lonely Planet staan 80 prachtige reizen door Europa beschreven. En al die reizen kun je heel gemakkelijk met de trein of bus maken. Natuurlijk zul je voor sommige bestemmingen langer onderweg zijn als je het vliegtuig wilt vermijden, maar daar krijg je wel alle uitzichten vanuit de trein of bus voor terug! In het duurzame reisboek vind je routes voor tripjes van een weekend weg tot aan langere reizen van een maand. Het fijne aan dit boek is dat er naast reisinspiratie ook veel praktische informatie in staat. Bij elke route vind je een routekaart, de gemiddelde reistijd met de trein naar de bestemming, de CO2-voetafdruk en het gemiddelde budget.

Bestel het boek → 80 Duurzame Reizen.

2. Verliefd op Europa

Ja! Verliefd op Europa ben ik zeker. Het boek van Roëll de Ram, oprichtster van het online reismagazine We Are Travellers, gaat over de meest bijzondere plekken in Europa. Ze laat in dit boek zien dat je per trein, bus of auto veel mooie bestemmingen kunt bezoeken. Zowel bekende reisbestemming als Italië en Spanje als onbekendere plekken als Slovenië en Groenland komen voorbij. Het boek bevat tips voor stranden, stedentrips, eilanden en hikes, maar ook lees je over roadtrips en hotspots. Voor bijna elke bestemming in Europa staan er wel tips in dit boek.

Bestel het boek → Verliefd op Europa.

3. Verliefd op Nederland

Als we het over reizen dichter bij huis hebben, dan mag een boek specifiek over Nederland niet ontbreken in dit lijstje. Dit boek is de voorloper van het boek ‘Verliefd op Europa’ en neemt je mee op avontuur in eigen land. Misschien is er vlakbij je in de buurt wel een toffe plek in de natuur of een culturele hotspot die je nog niet eerder hebt ontdekt, met dit boek kom je het te weten! Dit boek gaat je verleiden om vaker eropuit te gaan in eigen land en je komt erachter dat Nederland zoveel meer te bieden heeft dan je ooit had gedacht. Je leest over de leukste steden, hippe hotspots, goede restaurants en mooie plekken in de natuur.

Bestel het boek → Verliefd op Nederland.

4. Wanderlust Europa

Als je van natuur in Europa houdt dan is dit het perfecte boek voor jou. Je leest over hikes voor het spectaculaire IJsland, het uitgestrekte Zweden, maar ook landen als Schotland en Italië komen aan bod. Dit boek is een genot voor het oog op het gebied van fotografie en vormgeving, het ziet er schitterend uit. Maar het is ook een heel praktisch reisboek met uitgebreide informatie over de wandelroutes. Bij elke route vind je de afstand, de duur en het niveau, maar natuurlijk staat er ook veel beschreven over de bestemmingen onderweg. Aan het einde van elke wandelroute vind je alle praktische informatie die je nodig hebt, van het beste seizoen tot accommodaties en van welk schoeisel je nodig hebt tot de flora en fauna in het gebied.

Bestel het boek → Wanderlust Europa.

5. 500+ Droombestemmingen Europa

Wegdromen bij bestemmingen in Europa doe je in dit boek. Veel Europese bestemmingen staan in dit grote reisboek beschreven met tips en achtergrondinformatie. Van de Canarische Eilanden tot aan de Noordkaap en alles er tussenin: je doet er reisinspiratie over op. Voor een onvergetelijke reis naar rotsachtige kusten, hoge bergen, culturele steden en adembenemende landschappen sla je dit boek open.

Bestel het boek → 500+ Droombestemmingen Europa.

6. (Te) Gekke Slaapplekken

In het boek over (te) gekke plekken om te slapen neemt Renske Borst, van de website Renske Ontdekt De Wereld, je mee naar de meest bijzondere accommodaties in Nederland en België. Of je nu romantisch op pad wil of er even tussenuit wil met een vriend(in), je vindt voor alle soorten weekendjes en weekjes weg inspiratie. In het boek staan maar liefst 50 toffe plekken om te overnachten, van een bijzondere boomhut tot een tent op het water en van een hip appartement in een stad tot een afgelegen tiny house met hottub.

Bestel het boek → (Te) Gekke Slaapplekken.


Heb jij veel reisboeken over Europa in de kast staan? En uit welk boek haal jij de meeste inspiratie?

Dit artikel bevat affiliate links.