Hongarije

Eten en drinken in Boedapest: de 5 leukste plekken

Wat zijn de beste tentjes om te eten en drinken in Boedapest? In de hoofdstad van Hongarije is er van alles te zien en beleven. En om je reis compleet te maken mag je deze vijf restaurants en koffiespots niet missen! Eten en drinken in Boedapest is goed én goedkoop. In dit blog neem ik je mee naar de beste en lekkerste eet- en drinkhotspots.

1. Dobrumba

Dobrumba is een mediterraans restaurant, maar je vind ook invloeden uit het Midden Oosten en het Kaukasus gebied op de kaart. Je kunt kiezen voor ‘Mezze’, dit zijn kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. Eigenlijk net zoals bij Spaanse tapas of Italiaanse antipasti. Maar ook vind je hier heerlijke soep, salades en hoofdgerechten bij Dobrumba. Het eten bij dit restaurant is erg goed! Het zit daarom eigenlijk altijd vol, dus vergeet niet om een plekje te bemachtigen door van tevoren te reserveren.

Adres: Dob utca 5, Budapest.

2. Matinée

De sfeer is er goed en de koffie is heerlijk. Je dag beginnen met een goed bakje koffie bij Matinée is een goede start om vervolgens de stad te verkennen. Bij die kleine koffietentje kun je er voor kiezen om je koffie daar te drinken, maar als er geen plaats meer is in het schattige cafeetje kun je ook kiezen voor take away. Naast koffie en andere warme dranken hebben ze ook lekkers voor het ontbijt en de lunch, zoals croissantjes en belegde broodjes.

Adres: Benczúr utca 2, Budapest.

3. 360 Bar

Uitzichten zijn altijd een goed idee, helemaal in als er ook nog heerlijk kunt eten en drinken! Bij de 360 Bar in Boedapest heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het is een toffe plek om een drankje te doen, maar de lunches en diners zijn er ook top. Een echte aanrader is om in de avond te proosten op je vakantie met uitzicht op Boedapest bij nacht! Als je het mij vraagt is de 360 Bar een fotogenieke plek waar het prima vertoeven is! Het is handig om te reserveren als je naar deze echte hotspot wil, het is een gewilde plek.

Adres: Andrássy út 39, Budapest.

4. Massolit Books & Café

Omringd door boeken genieten van je koffie of thee, dat kan bij Massolit Books & Café. En wees niet bang dat je Hongaarse boeken tegenkomt, in het boekencafé vind je alleen Engelstalige boeken. Het is een vooruitstrevende plek doordat ze veel boeken verkopen die je niet snel in Oost-Europa tegenkomt, zoals over progressieve politiek en genderstudies. Massolit is verder een goede plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen of om nog wat werk gedaan te krijgen achter je laptop. In de zomer is het in de tuin van dit schattige cafeetje ook heel fijn.

Adres: Nagy Diófa utca 30, Budapest.

5. Mazel Tov

In een sfeervolle ruïne vind je restaurant Mazel Tov. Ze serveren hier bijzondere Arabische gerechten met genoeg vegetarische opties. Dit restaurant is te vinden in de Joodse wijk, die bekend staat om de ruïnes waar veel restaurants, cafés en clubs zich hebben gevestigd. Mazel Tov is megapopulair en zelfs als je gereserveerd hebt sta soms in de rij te wachten met mensen die zonder reservering toch graag een plekje willen bemachtigen. Maar ondanks dit is dit restaurant meer dan de moeite waard!

Adres: Akácfa utca 47, Budapest.

Hoe duur is eten en drinken in Boedapest?

In vergelijking met de prijzen in Nederland is het in Hongarije een stuk goedkoper. Natuurlijk is het ene restaurant duurder dan het andere, maar over het algemeen ben je niet veel geld kwijt als je gaat eten en drinken in Boedapest. Een cappuccino kost omgerekend gemiddeld €1,70. Neem je daar wat lekkers bij dan ben in totaal ongeveer €3 kwijt. Als je uit eten gaat ben je tussen de €25 en €40 kwijt voor twee personen, dit is inclusief de drankjes.


Wat is jouw favoriet van dit lijstje? Of weet je nog een ander tof restaurant in Boedapest? Laat het hieronder achter!